Portréfestés fényképről


A portréfestés fényképről valóban kreatív ajándékötlet. Sokan karácsonyi ajándékok keresése közben döntenek portré rendelés mellett. Mások nászajándék ötletek után kutatva festetnek portrét. Megint mások pedig anyák napi ajándéknak szánnak portré festést.

A portré készítés menete fotó alapján

A sikeres portré elkészítéséhez elengedhetetlen egy nagyobb felbontású, megfelelő fényviszonyokban készült fotó. A fotó megküldése után 6-10 nappal később szállítjuk önnek a portrét. Lehetőleg beállított, műtermi jellegűt vagy műtermi fotót küldjön.

Portréfestés fényképről: portré fotó készítése

A lap alján található híres mesterek portréi segíthetnek a beállításban. A jó portré szuggesztív, kissé misztikus, titokzatos, sejtelmes. Merítsen ötletet a mesterektől!

 


Tipp: Faldekoráción gondolkodik? Rendeljen stúdiónkból eredeti festményeket vagy minőségi, kézi festésű másolatokat>> Festmény rendelés | Festmény árak


 

A portré fotó mérete

Portréfestés fényképről: Dürer önarckép portré

Dürer önarckép portré | Albrecht Dürer Nürnberg, 1471. május 21. – Nürnberg, 1528. április 6.

A mai mobiltelefonok tökéletesen kielégítő minőségű fotót készítenek. A jó fotóhoz elengedhetetlen az elegendő fény. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy ne égjen ki a kép. A legfontosabb, hogy támasszuk ki a fényképezőgépet vagy az okos-telefont, hogy ne mozduljon be.

Ügyeljen arra, hogy az arc megfelelő méretű legyen. A portrén a megfesteni kívánt modell mosolyoghat, de nem feltétlenül szükséges. A fogak ne látszódjanak, mert a fogak nem igazán előnyösek a festményen. Ne teljesen szemből nézzen a modell.  Vagyis igazolványképből nem lehet jó festményt készíteni. Legjobb a félprofil portré.

Előnyös az oldalról beszűrődő fény, ami lehet akár egy asztali lámpa is. Ha túl erős, akkor derítsünk a fényen egy opál papírral vagy tejüveggel.  A  fej oldalra vagy előre biccentése is jó lehet.

Javaslom, hogy készítsen több képet, hogy legyen miből válogatni. Ebben fontos a megrendelő, a modell és a festő véleménye is.

A portréfestés rendelése: így lesz a fotóból festmény

A portréfestés olajfestékkel készül minőségi vászonra. Miután elküldte megrendelését, telefonon egyeztetem Önnel a részleteket. Megállapodás után küldöm az 50% előlegszámlát.

Ennek kiegyenlítése után a mérettől függően 5-7 nap alatt elkészül a portré. A teljes száradás további 1-2 napot vesz igénybe. A képet csak ezután tudjuk postázni.

A postaköltség a kiválasztott futárszolgálattól függően 2000-5000 Ft között mozog.

Nem biztos, hogy portréban gondolkodik? Akkor rendeljen híres mesterek másolataiból>> Egyéb festmények rendelése

Portréfestés árak

A portréfestés árak a portré részletességétől is függ. Alapesetben a következő árakkal dolgozunk:

  • 30×40 centiméteres (A3-as) egy arcot ábrázoló portré  25.000 Ft. A portréról alanyi adó mentes számlát állítunk ki, melyen a portréfestés ára áfa nélkül kerül kiszámlázásra.
  • 40×50 centiméteres (A3-as) egy arcot ábrázoló portré  32.000 Ft. A portréról alanyi adó mentes számlát állítunk ki, melyen a portréfestés ára áfa nélkül kerül kiszámlázásra.

A portréfestés árainak további részleteivel kapcsolatban kérem írjon, vagy hívjon!

100% visszafizetési garancia

Amennyiben Ön nem elégedett az elkészült portréval, akkor kérem, küldje vissza a képet, és mindenféle magyarázkodás nélkül visszatérítem a portré árát. Ez azért fontos stratégia számomra, hogy mindketten maximálisan biztonságban érezzük magunkat. És hogy tudja, nem játszom zsákbamacskát.

 

Portréfestés fényképről: Leonardo Hermelines hölgy portré

Leonardo Hermelines hölgy portré | A Hölgy hermelinnel (ismert még Hermelines hölgy címmel is) Leonardo da Vinci festménye. A mű 1489-90 körül készült Milánóban, Ludovico Sforza udvarában. A kép a kutatások szerint a herceg kedvesét, Cecilia Galleranit ábrázolja.

 

Portréfestés fényképről: Wermer lány gyöngyfülbevalóval portré

Wermer lány gyöngy fülbevalóval portré | A Leány gyöngy fülbevalóval (vagy Turbános nő – hollandul Het Meisje met de Parel) Jan Vermeer van Delft holland festő festménye. A kép 1665 körül készült, klasszikus egyszerűsége, utánozhatatlan színei, finom szerkesztése miatt Vermeer festészetének egyik legegyszerűbbnek tűnő, legletisztultabb, legérettebb alkotásának tartanak, a holland arcképfestés olyan csúcsának, amelyhez csak Rembrandt portréi hasonlíthatók. A kép jelenleg a hágai Mauritshuisban található. A képet sejtelmessége miatt az Észak Mona Lisájának is nevezik néha. Forrás: Wikipedia

Portréfestés fényképről: Rembrandt önarckép portré

Rembrandt önarckép portré | Rembrandt – eredeti nevén Rembrandt Harmenszoon van Rijn – Leiden, 1606. július 15. – Amszterdam, 1669. október 4. a világ egyik legismertebb festője, az egyik legjelentősebb 17. századi holland művész.