Kent Nerburn idézete az alkotásról

Idézetek az alkotásról és a benne rejlő erőről 1


Ezek a sorok ösztönzik az embert. Motivációt jelentenek még a hétköznapi feladatok elvégzéséhez is. Az itt összeválogatott idézetek az alkotásról inspirálnak feladataink jobb végzésére, ösztönzik kreativitásunkat. Szembesítenek azzal, hogy az alkotás nemcsak egy művészi tárgy létrehozása. Ha a művészetről szóló idézeteket olvasna, kattintson az Idézetek a művészetről c. cikkünkre.

Legszebb idézetek az alkotásról: Albert Camus

“Mint minden művészi alkotás, az élet is megköveteli, hogy elgondolkodjunk rajta.” – Albert Camus

Camus azzal szembesült, hogy az emberek boldogságra vágynak, és a világ abszurd voltával találkoznak. Számára egyértelmű volt, hogy az élet fontos kérdéseire meg kell találni a választ, ezért minden emberi élet egy alkotás.

Idézetek az alkotásról: Albert Camus

A Nobel-díj átvételekor mondott beszédében kifejtette, hogy a művész nem megítélni, inkább megérteni kívánja a dolgokat.

Hamvas idézete az alkotásról

“A művészek mesteri tevékenysége nem annak megalkotása, ami az ember, hanem ami az ember fölött van, és nem annak, ami élet, hanem ami az életnél magasabb, és nem annak, ami a természet, hanem ami a természetnél több.” Hamvas Béla

Alkotói szabadságában korlátozni próbálták, szelleme mégis szárnyalt. A posztumusz Kossuth-díj mit sem mond el mindabból, amit műveivel több generációnak is adott.

Legszebb idézetek az alkotásról: Hamvas Béla

Hamvas Béla világlátására az egyik legjellemzőbb, hogy egy lakatlan szigetre a Védákat vitte volna magával.

hirdetés

Idézetek az alkotásról: Márai képtelen volt cél nélkül alkotni

“Ahhoz, hogy egy emberi alkotás remekbe sikerüljön, s időtlen ragyogással kápráztassa és gyönyörködtesse az embereket, a tehetség, a téma, a kivitel tökéletessége mellett kell valami más is.” Márai Sándor

Az élet tartalmát a nagy feszültség, az alkotás pillanatai jelentik, nem pedig a létezéskalendáriumi időszaka. Márai Sándor

Máray idézete az alkotásról

Márai Sándor életében éppen elég feszültséget okozott a polgári élet és a vele járó eszmények eltűnése. Nem tehetett mást, elhagyta Magyarországot.

Márai idézet az alkotásról

Jelleme választékos nyelvezettel párosult. Mindez mégsem volt elég. Az alkotás cél nélkül csak magányát erősítette, s vezette a tragikus vég felé.

Antoine de Saint-Exupéry idézete szerint az alkotás teremtés

 

“Alkotni annyi, mint életet alkotni, és minden alkotás szavakkal kifejezhetetlen valami.” Antoine de Saint-Exupéry

Az olyan kimagasló szerzők, mint Antoine de Saint-Exupéry csak a legfinomabb módon tanítanak arról, hogy mi is az ember dolga a világon.

Antoine de Saint-Exupéry idézete az alkotásrol

Éppen ezért egy életre megjegyezzük soraikat. Exupéry azért is különleges, mert az ifjúsági irodalom egyik legnagyszerűbb alkotását is megírta.

Ernst Hans Gombrich az alkotás erejéről

“A művészi alkotás nem csak azzal hat a kortársakra, amit magában foglal, hanem azzal is, amit elhagy.” Ernst Hans Gombrich

Gombrich A művészet története c. világhírű könyv szerzője. E munkája Magyarországon is több kiadást megért sikerkönyvnek számít.

Gombrich idézet az alkotasrol

Gombrich nemcsak művészettörténész volt, egyetemi tanárként is dolgozott. Ez megkönnyítette számára, hogy híres tanulmányában könnyedén vezesse olvasóit az alkotás birodalmába. Ahogy ő fogalmazta: „a művészet ismeretlen és elbűvölő tájain”.

Kent Nerburnaz  a kultúrák közti szakadék csökkenője

 

“Életünk egy alkotás. Törekednünk kell rá, hogy mindig a művészei legyünk.” Kent Nerburn

Kent Nerburnt Amerika egyik élő filozofikus gondolkodójának is nevezik. A vallás és a művészet terén szerzett doktori diplomáját kitüntetéssel kapta meg 1980-ban.

Kent Nerburn idézete az alkotásról

Egyike azon kevés szerzőknek, akik tisztelettel közelednek az ősi és a nem őshonos kultúrák közti szakadék áthidalásához. Az indián és az amerikai kultúra valamint az általános spiritualitás kérdéseire összpontosít.

 

 

 


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Idézetek az alkotásról és a benne rejlő erőről