vászonkép fotóból kezdőkép

Vászonkép fotóból – életerő a lakásban


Vászonkép fotóból? Jó ötlet, ha nem szeretné magát nagy költségekbe verni. Illetve, ha fontos, hogy saját fotónkat jelenítsük meg a falon. Mutatjuk, mire kell figyelni és hogy az olajfestményekhez képest mik az előnyei és hátrányai.

A vászonképek tartós és szép dekorációi lehetnek egy lakásnak. A fotóból megjelenő vászonkép nem varázslat. E képek témája oly sokféle, hogy csak néhányat érdemes felsorolni. A tájkép és csendélet talán megszokott, de a családtagok fotóról készült vászonképei is megjelenhetnek lakásunkban. A vászonkép ötletek között mindenképpen első helyen kell említeni a saját fotót. Mért ne választanánk olyat, amihez személyes kötödésünk van.

vászonkép fotóból nappaliba 2

A vászonkép lakáskultúránk részévé vált. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a nyomat teljesen más műfaj, mint az olajfestmény. Nem rendelkezik annak kisugárzásával, és eszmei értéke nem olyan időtálló, mint például egy híres festmény másolata.

hirdetés

Vászonkép saját fotóból

Vászonkép saját fotóból elterjedt alkalmazás. Ma már nem lehetetlen, hogy vászonkép formájában lássuk viszont saját fotóinkat. Ha saját fotóinkból válogatunk, általában valami olyasmit szeretnénk, melyhez személyes szálak kötnek. Így saját vászonképet tudunk alkotni.

 

Sokan vannak, akik nem szeretnének híres festményeket látni lakásukban. Inkább a személyes dolgokat. Az ő számukra ajánlott a fotó alapján készült vászonkép. Gyakran összpontosítunk egy helyiségre, pedig érdemes egy időben az egész lakást szemügyre venni ilyen szempontból. Keressük meg azokat a falfelületeket, melyek egy fotóról készült vászonképpel sokkal kiemelkedőbbé válnak.

vászonkép fotóból konyha

Vászonkép nappaliba

A vászonkép nappali szobában, előcsarnokokban is jól mutat. Meg kell találni, mi az, ami leginkább tükrözi egyéni stílusunkat. Gyakori mostanában egy-egy idézet megjelenítése, ezeket leginkább a falmatrica vagy a faltetoválás képviseli, de vászonképpel is megvalósítható. Sőt olyan festményt is rendelhetünk, mely a saját fotónkat egy számunkra kedves idézettel egészíti ki.

vászonkép fotóból nappaliba 1

A virágmotívumok, tájrészletek a természetet varázsolják otthonunkba

A több részből álló vászonkép kompozíciók exkluzív megjelenést biztosítanak. Tágítják a teret és távlatot adnak. A minimál stílusú vászonkép szintén a lakberendezés része lehet. Panellakásba is kiváló. A falak egyhangúságát absztrakt motívumokkal is megtörhetjük.

 vászonkép fotóból lánykaszobába

Vászonkép gyerekszobába

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy gyermekeink ízlését fejleszteni kell, nem pedig az unalomig ismert sablonokkal elnyomni. A gyerekszobát ne az amerikai rajzfilmfigurák uralják! Olyan különböző méretű és mintájú vászonképeket tehetünk, melyek vidámságot és kedvességet sugároznak, vagy a természet csodálatos színeit varázsolják oda.

vászonkép fotóból gyerekszobába

Vászonkép árak

A vászonkép áraknál elsősorban azt vegyük figyelembe, hogy a vászon művészeti nyomatok aránylag egyformák, hiszen nyomtatott képekről beszélünk. Nem biztos, hogy hosszú távon az olcsó és gépi nyomat megéri. Gondoljunk csak bele: egy jó minőségű nyomatért kifizetünk 15-20 ezer forintot. Már messziről látszik, hogy gépi munka, nem valódi festmény. A nyomat szép, de egysíkú, nem adja meg a valódi olajfestmény hatását.

vászonkép fotóból irodába

Igazán divatos manapság a kreatív módon kialakított szobabelső, melyet vászonkép díszít. A vászonkép dekoráció illik a mai általános szobaberendezések stílusához . Népszerű a saját fénykép kézi festménye egy textilhatású felületen.


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .