spirituális ajándék

Spirituális ajándék a falra


Az ajándékvásárlás olykor komoly fejtörést okoz. Különösen, ha olyan igény vagy szűrő is felmerül, hogy a meglepetés spirituális ajándék legyen. Művészeti jellegű ajándékba, mindig érdemes befektetni, mert értékálló. Nem csak egy polcra helyezhető ezoterikus ajándékban kell gondolkodni. Merjen nagyon álmodni! Festménnyel kapcsolatos ajándékötletek spirituális emberek számára.

hirdetés
A lenti festmények másolatai itt megrendelhetők>> Festményrendelés

Belegondolt már abba, vajon dédszüleink vagy nagyszüleink szobáját, konyháját miért díszítette szentkép, ikon vagy házi áldás? Csak a vallásos embereknek lenne szüksége ilyen dekorációra?

spirituális ajándék
Andrej Rubljov | Mihály arkangyal

Miért spirituális ajándékban gondolkodjunk?

A spirituális ajándék nem kell, hogy valami giccses, szentimentális témájú kép legyen. Még a nem vallásos meggyőződésűek számára is, lehet olyan ezoterikus ajándék témát találni, mely elvont eszméket fejez ki, és egy kicsit a mindennapi anyagi valóságon túlra mutat.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a művészettörténet évszázadokon át lelki, szellemi témákon és szimbolikus ábrázolásokon keresztül beszélt az ember sorsáról, feladatairól. Ezek között a nagyszerű művek között is biztosan talál olyat, festményt, ami megfelelő spirituális ajándék lehet.

spirituális ajándék
Karl Wilhelm Diefenbach (1851-1913) német festő

Az ezoterikus ajándék legyen maradandó

Mit jelent az, hogy egy ezoterikus ajándék legyen maradandó? Az ezoterikus ajándék kifejezheti egy otthon lakóinak tudatos életszemléletét, az egészséggel kapcsolatos legújabb kutatások eredményeit egyaránt. Nagy előnyt jelent, hogy az ezoterikus ajándék ötletek szín és formavilágában nincsenek határok.

Spirituális tartalmú festményeket a falra

Aki spirituális tartalmú festményeket szeretné a lakását díszíteni, az egyben meginvitálja annak pozitív hatásait is. Semmi sem véletlen, semmi sem marad nyomtalanul. Ma már a tudomány is kifejti, hogy klasszikus értelemben az anyag nem létezik. Minden energia, aminek valamilyen hatása van. A spirituális tartalmú festmények hatása egyértelműen kedvező, lelkesítő, erőt adó. Egy különleges szín összeállítású tájképnek is spirituális, meditatív üzenetei.

spirituális ajándék
Alexi Zaitsev | Tájkép

Spirituális ajándékok a yantra és mandala képeken túl

Ma már nem ismeretlen fogalom a yantra és a mandala sem. Az indiai kultúra mandala képei nagymértékben gazdagították a nyugati művészetet. Aki egy kicsit tanulmányozta a témát, az tudja, hogy a természetben is nagyon sok mandala, szimmetrikus, geometriai minta található. Vannak modern megközelítési a mandalának, mint például Vasarely meditatív hatású, geometrikus mandalái.

spirituális ajándék
Victor Vasarely

Aki a nonfiguratív művészetet kedveli, bátran választhat spirituális ajándéknak ilyen jellegű képet is, ez is remek ötlet. Ugyanakkor a spirituális ajándéknak nem kell elvontnak lennie. A spirituális üzenetet finoman ábrázoló festmény is remek választás.

A spirituális ajándék nem csak karácsonykor jöhet szóba. Nagy örömöt szerezhetünk vele akár születésnap vagy házassági évforduló megünneplésekor is. Az ezoterikus ajándék azoknak is meglepetés, akik a feng shui elvei szerint rendezték be otthonukat.
A spirituális ajándékkal lelki emelkedettséget okozhatunk, de az ezoterikus ajándék is energiát, kiegyensúlyozottságot ad.


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .