Házassági évforduló ajándék_festmény nappaliba kezdőkép

Házassági évfordulóra ajándék


Az eljegyzés és az esküvő után előbb-utóbb szembetalálkozunk a tipikus jelenséggel: házassági évfordulóra ajándékot kell keresnünk.

Hogy házassági évfordulóra milyen ajándékkal lepjük meg a társunkat vagy egy baráti házaspárt. Szeretnénk olyat adni, ami egyedi, személyes és emlékezetes marad. Mik azok a házassági évfordulóra illő ajándékok, amelyek tartós értéket képviselnek és stílusosak is? Íme, néhány igényes ötlet az összegyűjtött legjobb egyedi házassági évfordulós ajándék közül.

 

 Esküvői ajándék ötletek

Gyémánt-, arany- vagy ezüstlakodalom alkalmával a házastársak is meg szokták lepni egymást. Emellett szokás, hogy nagy vendégséggel ünneplik meg, melyre a családtagokon kívül a közelebbi ismerősöket is meghívják. A felnőtt gyerekek, a rokonok, a barátok szívesen kedveskednek valamilyen meglepetéssel. A festmény egy értékálló, igényes ajándék ilyen jeles alkalomra.

Házassági évforduló ajándék mellé Exupery idézet

Dali vagy éppen Renoir festmény? A minket körülvevő igényes festmények, otthon vagy a munkakörnyezetünkben, erőt adnak a szellemnek, lendületet a tevékenységeinknek, magasabb eszmeiséggel, magasabb minőséggel töltik meg a teret.

hirdetés

Első házassági évforduló ajándék

Az első házassági évforduló nagy vízválasztó az ifjú pár életében. Hiszen lakva ismerik meg egymást. Lássuk, milyen festmény lehet az első házassági évforduló ajándék, mi illik az alkalomhoz. Vegyük figyelembe az ifjú pár otthonának adottságait, ízlését, stílusukat. Feltehetően berendezkedtek már, a bútorok megvannak, de biztosan van még szabad tér. Milyen festmény illene az otthonukba? Ha modern a berendezés és a pár például kedveli René Magritte festményeit, akkor könnyű dolgunk van.

Házassági évforduló ajándék meglepetés Magritte kép

Házassági évforduló meglepetés

A nappali a család olyan központi helye, ahol a legtöbb időt töltjük. A bútorzat, a színek kiválasztása mellett fontos, hogy olyan dísztárgyakat, díszítőelemeket válasszunk, melyek az adott térbe illeszkednek. Vannak olyan házassági évforduló ajándék ötletek, melyek témájukban szimbolikusan kapcsolódnak az aktuális eseményhez, egyben az adott tér tökéletes díszei is. Ugyanakkor olyan időtálló alkotások, hogy a jeles alkalom elmúltával is értéket képviselnek.

A házassági évforduló ajándék ötletek között – ha festményben gondolkodunk – talán az a legkönnyebb, ha az étkezőbe vagy a nappaliba választunk egy szép festményt.

Házassági évforduló ajándék ötlet nappaliba

Ezek a terek kifejezetten igénylik a nyugodt, melegebb felületeket. A nappaliba a tájkép kitűnő választás. A művészi csendéletek témái illenek az asztal körüli falakra. Az ételeket vagy virágokat megjelenítő alkotás egyaránt kiemeli a hely jellegét. Számtalan csodálatos kompozíciót kínálnak olyan híres festők, mint például Van Gogh. Ha a nappali és az étkező egymásba nyíló nagyobb helyiség, akár összeillő festmény párban is lehet gondolkodni. Nagyon mutatós: egyik festmény a nappaliba, a másik az étkezőbe kerülne.

Házassági évforduló ajándék meglepetés Van Gogh tájkép

 

Házassági évforduló ajándék meglepetés Van Gogh Íriszek csendélet

 

Házassági évforduló ajándék ötlet

Lehet olyan házassági évforduló ajándék ötletet kitalálni, olyan festmény másolatot ajándékozni, ami a pár foglalkozásával kapcsolatos. Ha például a férj hobbija a természetjárás, arról a kedves vidékről érdemes egy festményt készíttetni. Ha tudjuk, hogy a feleség kedveli a balettet, akkor neki biztosan tetszeni fog egy Edgar Degas műalkotás másolata. Válogathatunk a párizsi balett táncosokról készült csodálatos képek között.

Házassági évforduló ajándékötlet Edgar Degas festménye

Házassági évforduló ajándékötlet Edgar Degas festménye 2

A férj ajándékozhat a feleségének valamilyen szép szimbolikus képet. Például Tizianótól, melynek címe: Égi és földi szerelem.

Házassági évforduló ajándék szülőknek Tiziano: Égi és földi szerelem

Ma már sok esetben előfordul, hogy mindkét fél naphosszat távol van otthonról, s ideje egy részét a munkahelyén tölti. Kedves gesztus házastársunkat meglepni egy, az irodájába illő festménnyel. Biztosak lehetünk benne, hogy büszkén fogja a vendégeinek mutogatni: „Ezt a páromtól kaptam a házassági évfordulónkra!”

Házassági évforduló ajándék szülőknek

Kedves ajándék lehet a gyerekektől egy közös festmény portré a szülőkről. Ez fotó alapján készül. Az is szép meglepetés, ha a szülők kedvelt kiránduló helyéről, esetleg a nászútjuk városáról vagy egy közös élménnyel kapcsolatos tárgyról, például egy hangszerről, készíttetünk festményt.

Házassági évforduló ajándék mellés egy találó Pilinszky idézet

 

A festmény másolat házassági évfordulóra ajándéknak tökéletes választás. A művészettörténet számtalan csodálatos alkotása közül válogathatunk. Biztosan nagy sikert fog aratni egy ilyen személyes és értékes házassági évforduló ajándék.

 

 

 

 

 


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .