festett vászonkép hálószobába

Festett vászonképek, melyek színt hoznak otthonába


A festett vászonképek évek óta sikeres lakberendezési lehetőséget nyújtanak. A vászonkép dekoráció aránylag olcsón kínál mutatós képeket. A vászonkép aránylag olcsón kínál mutatós dekorációt. A modern technika lehetővé teszi, hogy a legváltozatosabb témájú és színvilágú vászonképet rendelhessük meg. Ugyanakkor az olajjal, kézzel festett vászonkép messze időállóbb és egyénibb. A festett vászonkép értékesebb, és jobban kiemeli egy szoba bensőséges hangulatát.

Kézzel festett vászonképek kontra nyomtatott vászonképek

Mindannyian azt szeretnénk, hogy otthonunk szép és esztétikus legyen, de ehhez nem mindig rendelkezünk kellő anyagi forrással. Ilyenkor nyomtatott vászonképekre gondolunk. A vászon nyomatok aránylag egyformák. A kézzel festett vászonképek viszont egyediek. Magukban hordozzák a személyes erőt, a technikai precizitást, és jobban kifejezik a mondanivalót.

A vászonkép rendkívül divatos, és több méretben is kapható. A kiválasztott kép digitális nyomtatással, képzőművészeti vászonra kerül. Vannak fényes vagy matt felülettel bevont vásznak. A vászonképet általában 2 cm vastag vakrámára feszítik fel. A speciális eljárásnak köszönhetően nem látható a fakeret, a vászonkép mégis különleges 3D hatású lesz. Egy dolgot azonban jó, ha szem előtt tartunk: ilyen típusú képet látunk a kávézóban vagy a mozi előcsarnokában, az üzletekben – egyszóval a legtöbb közösségi helyen.

Vászonképek nappaliba

festett vászonkép nappaliba

Úgy tűnik, könnyű témát találni, ha a festmények között válogatunk. A vászonképek a nappaliba ne csak a szoba színeit emeljék ki, hanem tükrözzék az ott lakók egyéniségét is. A festett vászonképek mindig értéket képviselnek, így többnyire a főfalon, egy ülőgarnitúra mögött van a legjobb helyük.

hirdetés

Vászonkép gyerekszobába

festett vászonkép gyerekszobába 2

A kisgyerek szobájába olyan vászonkép kerülhet, ami színes és vidám, de nem tucatárú. Az állatfigurák elég gyakoriak. Ha több festett vászonkép is elfér a falon, akkor érdemes a képek nagyságával is variálni. Hangulatos lehet a kisebb-nagyobb festett vászonkép egymás mellé helyezése. A gyermek neme, kora és érdeklődési köre támpont a festett vászonkép választásában.

 festett vászonkép gyerekszobába 1

Vászonképek hálószobába

Akár a világtérképet is felhasználhatja, és az így elkészült vászonkép extravagáns módon díszíti majd hálószobája falát. Manapság ugyancsak népszerű motívum. A nyomat kicsit kommersz, ezért többrészes festett vászonkép formában jobban elképzelhető. De szerkeszthet egy saját fantáziaképet, hiszen ma már ez sem lehetetlen. Klasszikus festmény mindig szép a hálószobába, a berendezés stílusától függetlenül

 festett vászonkép hálószobába

Vászonképek konyhába

A konyhai dekorációk akár egy kis konyhát is megszépítenek. A vászonképek a konyhába ne a konyhai eszközöket mutassák feltétlenül. Túl általános. Nagyon szép lehet például a régi korok étkezési szokásait megjelenítő életkép, csendélet.

festett vászonkép konyhába

Vászonkép irodába

Akár hagyományos, akár modern stílusú vászonképet szeretnénk, az iroda falán mindkettő jól mutathat. A sugárzó, élénk színek üdébbé teszik, a pasztellek nyugtatólag hatnak. Kerettel és keret nélkül is mutatós.

 festett vászonkép irodába

Többrészes vászonképek

A többrészes vászonképek nemcsak rendkívül divatosak, de valóban különleges hatás érhető el velük. Vannak olyanok, melyek egy kép 3-4 részre osztásával készülnek, de mindegyik önálló képként is érvényesül. Például az évszakok. Vannak olyanok is, melyek folytatólagosan ívelnek át a mellettük levő vászonképre. Nagyságuk lehet a szélsők esetében kisebb, középen nagyobb.

Festett vászonképek

Egy odaillő festett vászonkép a lakást még otthonosabbá teheti. Ma már többen megengedhetik maguknak, mint befektetést, hogy időtálló, exuluzív különleges festett vászonképpel díszítsék otthonukat.


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .