Falmatrica dekoráció kezdőkép nappali madarakkal

Falmatrica dekoráció, melyek életre keltik a teret


Falmatrica dekoráció, melyek életre keltik a teret

Arra törekszik, hogy elegánsan tervezett matricákkal szépítse szobái falát? A legolcsóbb és a leggyorsabb megoldás a falmatrica. A falak díszítésének többféle stílusa létezik. Ma már mindenki teljesen személyre szabott otthont teremthet a különféle dekorációval. Egy tárgyalóteremben vagy irodában is kiváló.

A gyönyörű festmények, a híres műalkotásokról készült másolatok magasabb minőséget képviselnek és időt állóbbak az egyszerűbb díszítő elemeknél. Ugyanakkor az utóbbiak gyorsabban és olcsóbban elérhetőek. Ma nagy divatja van a falmatricának. A nappaliban vagy a hálószobában, gyerekszobában vagy irodában egyaránt megtalálható. A megrendelhető termékek változatos kínálata áll a kereső rendelkezésére.

 

Falmatrica története

Minden korban volt igény arra, hogy az üres falfelületet színes ábrázolással töltésék ki. A faldekoráció ma már elképesztően gazdag hagyománnyal rendelkezik. A reneszánsz egész falat betöltő festményein keresztül a minimál design néhány vonásáig számtalan stílust fedezhetünk fel. A modern technika pedig lehetővé tette, hogy a dekorációs elemek százaiból válogathatunk. Mindenki megtalálhatja a számára legharmonikusabbat.

Falmatrica_dekoráció fa motívum nappaliba

Mi a különbség a falmatrica és a faltetoválás között?

A falmatrica átlátszó fólia nyomtatott mintával. Könnyen leszedhető, és az eltávolítás után sem hagy nyomot. A tetoválás két ragadós fólia közti rugalmas réteg. Nagyon óvatosan kell feltenni a falra. Kézügyességet és odafigyelést igényel.

 hirdetés

Falmatrica felhelyezése

A falmatrica hátoldala ragasztós felületű. Tiszta, portalan és zsírmentes falra kell rásimítani. A védőfólia eltávolítása után óvatosan és egyenletesen kell a sima falfelületre tapasztani.

 

Falmatrica árak

A falmatrica a legolcsóbb és egyben a leggyorsabb megoldás arra, hogy a falfelület dekorálásával megújítsuk a teret. Néhányezer forintért már szép motívumok kaphatók. De vannak 10-20 ezer közöttiek vagy drágábbak is. Természetesen nem hasonlítható össze egy olajfestmény igényességével és hatásával.

Falmatrica dekoráció nappali 2

Falmatrica ötletek

Az egyszerűtől az egészen összetett motívumig, az egyszínű vagy fekete-fehér változattól a szín kavalkádig – a falmatrica kapcsán a fantázia szabadon szárnyalhat. Lehet idézetekkel kombinált kép, vagy olyan, amelyik egy divatos tükröt fog körül. Az is jó megoldás, ha csupán az ajtóra kerül valamilyen minta.

Egy virágkompozíció és az indák közé kerülhetnek a családi fotók. De olyannal is találkozhatunk, ahol egy fa ága fogassal végződik. Egyesíti az esztétikai értéket a funkcionalitással. Érdekes lehet a fekete-fehér kombináció is.

Íme egy példa arra, két egyszerű esetben is milyen más hatása van ugyanannak a falnak:

Falmatrica dekoráció nappali 3

 

Falmatrica babaszobába

Ha már tudjuk a baba nemét, és be van bútorokkal rendezve a babaszoba, jöhet a dekoráció. Nagyobb felületű színes kép illik ide az első évben.

 

Falmatrica gyerekszobába

A gyerekágy melletti falat érdemes színes falmatrica dekorációval díszíteni, hisz a színes foltok a falon a kisgyerek figyelmét lekötik miközben nézelődve fedezi fel a világot. A falmatrica lehetőleg legyen minél színesebb, minél mozgalmasabb.

falmatrica dekoráció gyerekszobába

Falmatrica nappaliba

A virágmotívumtól a kedvenc idézetig, a tájképtől az absztraktig bármi számításba jöhet. Arra érdemes figyelni, hogy harmonizáljon a nappali színeivel.

 

Falmatrica hálószobába

Épp úgy elbírja a teljesen neutrális tájképet, mint a személyesség egyedi színeit. Nem biztos, hogy az egész falat ki kell tölteni. Az is érdekessé teszi, ha a falmatrica mellett van üres falfelület.

 Falmatrica dekoráció halaszóbaba

Falmatrica konyhába

Legyünk kreatívak! Nem biztos, hogy gyümölcsöstál vagy fakanál képe kellene, hogy díszítse azt a kis szabad falfelületet, ami itt a rendelkezésünkre áll.

 Falmatrica dekoráció étkező sarok

Falmatrica irodába

Ne felejtsük el, hogy kollégákat és leendő partnereket is fogadunk itt. Ne legyen hivalkodó, inkább hívogató.

 Falmatrica dekoráció irodába

Összegzés

Otthonunk személyiségünket tükrözi. A látogató számára sokat mond az első benyomás, de elsősorban azért dekoráljuk, szépítjük lakásunkat, hogy mi magunk és a családunk otthonosan érezze magát ott. Ezért elengedhetetlen a díszítés, amely megfelel a stílusunknak és az esztétikai érzékenységünknek.

A falmatrica azoknak ajánlott, akik gyorsan akarnak eredményt látni. Később minden gond nélkül eltávolítható. Ha már pontosan tudjuk, hogy hosszú távon mit szeretnénk ott látni, esetleg egy igényesebb olajfestmény kerülhet a helyére.

 


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .