Pianca bútor faliképek nappaliba Degas másolata

Faliképek nappaliba, melyek ablakot nyitnak a világra


Megvan álmai ingatlanja. Megvannak a bútorok. Már majdnem minden tökéletes a házunk körül. No de mi a helyzet a falakkal? Milyen festmények kerüljenek fel? Mennyire számít a lakás berendezése? Faliképek nappaliba csakis komoly megfontolás után kerüljenek.

Festményvásásárlás elött áll, vegye fel velünk a kapcsolatot>> Festmény rendelés

Mi az elsődleges szempont? Természetesen az, hogy mely festők munkáit kedveljük a legjobban. Ugyanakkor van valami, ami leszűkíti a kört. Mégpedig a nappali berendezése és színei. A letisztult luxus jellemzője a formák, színek harmóniája. Ehhez nyújt segítséget az alábbi rövid bemutató.

hirdetés

Az ingatlanirodától a nappali dizájnjáig

Manapság egy lakás vagy egy ház megvásárlása, hosszabb folyamat eredménye. Sok átgondolást igényel elhelyezkedése, nagysága és beosztása miatt is. Gyakran egy életre szóló döntés.

Ha mindezen túl vagyunk, nem mindegy, hogyan rendezzük be. A házbelső kialakításánál a funkcionális és esztétikai szempontokat egyaránt figyelembe kell vennünk. Gróf Georges-Louis de Buffon, francia természettudós szállóigévé lett mondata szerint:

„Le style est l’ homme”

– a stílus maga az ember. Igen, a lakásbelső stílusa a tulajdonost tükrözi.

Vászonkép nyomtatás

Olcsó ugyan, de közel sem olyan hatású a vászonkép nyomtatás, mint egy híres festmény másolata. A minőségi munka otthonunkba varázsolja azt a hangulatot, melyet a valódi festmény üzen a múltból. Ma már számítógéppel csodás színeket lehet létrehozni, de a gép az emberkéz festette munkát soha nem tudja utánozni. Valahol „halott” mű a mechanikus utánnyomás.

Magyar festők képei

A magyar híresebb kortárs festők képei komoly beruházást igényelnek. Ugyanakkor egy minőségi festmény másolat is jelenthet befektetést, ára megtérül. Otthonunk vagy irodánk légkörének és presztízsének kialakításakor bátran válasszuk híres festmények igényes másolatait.

Faliképek nappaliba

Ha minőségi óramárkák, akkor Svájc, ha pedig lakberendezés, akkor mindenképpen Olaszország legyen a mérvadó. A bútorok minősége, azok elhelyezése és az odaillő

minőségi festmény megkoronázza a látványt. Kardinális dolog ennek a megfelelő kiválasztása. A tökéletes festménymásolat, egyrészt esztétikai élmény, másrészt remek befektetés.

1. Faliképek nappaliba: Agatha bútorhoz Rafaello festménye

Falikepék nappaliba Raffaello Agatha olasz bútorhozRafaello-Agatha

Az Agatha tervezés rendkívül elegáns nappali részlet beosztása az aranymetszés harmonikus szabályát tükrözi.

A letisztult luxus és a krémszín-gyöngyház eleganciájához Giotta Szent György és a sárkány csodálatos festménye időntúli, örökérvényű  harmóniát teremt.

2. Pianca bútorhoz Degas festménye

Pianca bútor faliképek nappaliba Degas másolataPianca-Degas

Amennyiben visszafogott, letisztult egyszerűségre vágyunk, akkor a Pianca bútorok a legmegfelelőbb választás. Ebben a nappaliban a bútorok egyszerű vonalvezetése és a viszonylag nagyobb fehér szabad falfelület megenged, sőt megkíván egy nagyobb kékes, szürkés felületet, egy igazi mesterművet. Degas varázslatos, ragyogó kékes árnyalatokban gazdag festményéről nehezen tudjuk levenni a tekintetűnket.

3. Faliképek nappaliba: Modani bútorhoz Jan van Eyck festménye

Jan van Eyck-Modani bútorhoz falikép nappalibaJan van Eyck-Modani

Merész, mondhatni meghökkentő színkombinációt láthatunk. Mégis nagyon esztétikus és átgondolt ez a párosítás. A festmény sötétje erős kontrasztot alkot a fehér kerettel. A síkból szinte plasztikusan kiemelkedő kárminpiros turbán csodálatos dísze a szürke fafelületnek. Vonzza a szemünket.

4. Deco bútorhoz Giotto festménye

Art Deco-Giotto bútorhoz falikép nappaliba

Giotto Deco-Giotto

A képen Deco márka nappali berendezésének egy részletét láthatjuk. Különösen szép összhang és harmónia jött létre a gyöngyház színeiben, arany elemekkel pompázó szófa, a lámpák és Giotto halvány pasztell árnyalatú, arany hátterű festménye között. Kitűnő választás.

5. Faliképek nappaliba: B&B Italia bútorhoz Leonardo festménye

B&B Italia bútorhoz Leonardo másolataLeonardo- B&B Italia

A visszafogott formavilágú és semleges szürke nappali ülőgarnitúra varázslatos egységet alkot a barna fa ajtó és ablak felülettel. A neutrális részletek közül kiragyog Leonardo da Vinci bájos és tökéletes tanulmánya, mely az egész nappalinak egy mennyei harmóniát ad.

Összegzés

A nappali a ház központi helyisége. A legfontosabb közösségi tér egy család vagy nagyobb baráti társaság számára. A szűkebb és tágabb társasági élet nagy része itt zajlik, mondhatni, ez a ház lelke. Éppen ezért nem mindegy, hogy mekkora gondot fordítunk berendezésesre. Egy művészi munka művészi másolata sokat emel a nappali harmóniáján. Ha igényesek vagyunk, és megtehetjük, ne elégedjünk meg gépi lenyomatokkal. Még rangos irodahelyiségben sem, nemhogy otthonunkban.


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .