haloszobabaThomas_Gainsborough

Esküvői ajándék ötletek 1


Minden ember életében többször előfordul, hogy esküvőre lesz hivatalos. Nehéz kitalálni, hogy milyen esküvői ajándékkal lepjük meg az ünnepelteket. Szeretnénk olyat adni, ami egyedi, személyes és emlékezetes marad a pár számára. Az eljegyzési ajándék kitalálása mindig egyszerűbb feladat, de az esküvő közeledtével egyre inkább keressük a legötletesebb nászajándékot. Mik azok az esküvői ajándék ötletek, melyek tartós értéket képviselnek és stílusosak is? Íme, néhány, a képzőművész által összegyűjtött legjobb egyedi nászajándék ötletek közül.

Esküvői ajándék ötletek: Henri Rousseau festménye a nappaliba

Henri Rousseau

Esküvői ajándék ötletek nappaliba

 

A nappali a család olyan központi helye, ahol a legtöbb időt töltjük. A bútorzat, a színek kiválasztása mellett fontos, hogy olyan dísztárgyakat, díszítőelemeket válasszunk, melyek az adott térbe illeszkednek. Vannak olyan esküvői ajándék ötletek, melyek témájukban szimbolikusan kapcsolódnak az aktuális eseményhez, egyben az adott tér tökéletes díszei is.

Tipp: Rendeljen híres festmény egyedi másolatot esküvői ajándékba >> festmény rendelés

Jan van Eyck festmény: Esküvői ajándék ötletek

Jan van Eyck

Ugyanakkor olyan időtálló alkotások, hogy a menyegző elmúltával is értéket képviselnek.

 

Egyedi nászajándék ötletek

 

Lehet olyan esküvői ajándék ötleteket kitalálni, olyan festmény másolatot ajándékozni, ami a pár foglalkozásával kapcsolatos. Ha például a vőlegény órát gyűjt, remek választás a Dali kép. Ha tudjuk, hogy a menyasszony imádja Velencét, akkor neki biztosan tetszeni fog egy Monet Velencét ábrázoló festménye.

Dali fetmény: egyedi Esküvői ajándék ötletek

Dali

Itt álljunk meg egy pillanatra. Annak, hogy valóban sikert arassunk az egyedi nászajándék ötletekkel, van egy feltétele. Ismernünk kell a leendő házaspárt. Járjunk utána: melyik művészt, melyik kort kedveli a legjobban. Nem szerencsés választás nonfiguratív ajándékot adni valakinek, aki a klasszikus stílust kedveli.

Az egyedi nászajándék ötletek kapcsán ez egy szép meditáció lesz. Ahhoz, hogy valakinek örömöt szerezzünk, ismernünk kell az egyéniségét.

hirdetés

Esküvői ajándék ötletek hálószobába

 

A hálószoba az a meghitt tér, ahova mindenképpen olyan esküvői ajándék ötleteket válasszunk, melyek nyugalmat árasztanak. Kompozíciójukban kiegyensúlyozottak, témában, színekben harmóniát sugároznak.

Hálószoba: Esküvői ajándék ötletek

Thomas Gainsborough

Az esküvői ajándék ötletek közül nem maradhat ki a tájkép sem. A hálószobát ugyancsak barátságossá teheti.

 

Esküvői ajándék ötletek az étkezőbe

 

Az étkező a központi hely a lakásban. Kifejezetten igényli a melegebb felületeket. A művészi csendéletek témái illenek az asztal körüli falakra. Az ételeket vagy virágokat megjelenítő kompozíció egyaránt kiemeli a hely jellegét. Az esküvői ajándék ötletek között, ha festményben gondolkodunk, talán ez tűnik a legkönnyebb választásnak.

Paul Cezanne festmény étkezőbe | Esküvői ajándék ötletek

Paul Cezanne

Mint az alábbi példán is láthatjuk, egy festmény meleg színei teljesen átlényegítik a kissé „rideg” teret.

 

Esküvői ajándék ötletek gyerekszobába

 

Talán első pillanatban furcsán hangzik, hogy az esküvői ajándék ötletek között gyerekszobába illő festmény is itt említésre kerül. Pedig ma már általános tendencia az is, hogy több éves együttélés előzi meg a házasságot. Talán a fiatalok már kisgyermekükkel az oldalukon döntenek a házasság mellett.

Sokszor az ifjú pár már eleve úgy alakítja ki leendő otthonát, hogy helyet keres a gyerekszobának is. Kedves meglepetés lehet egy odaillő kép. Szerencsére vannak olyanok, akik nem elégszenek meg a Micimackós tapétával, hanem igyekeznek igényesebb tárgyakkal körülvenni gyermeküket. Ezen a téren nagyon nehéz minőségi alkotást találni, a kínálat leginkább a „hello-kitty” stílusra redukálódik.

 Sophie Gengembre Anderson festménye gyerekszobába: Esküvői ajándék ötletek

Sophie Gengembre Anderson

Nem biztos, hogy a gügyögés nyelvén kell szólnunk a kicsikhez, miként az sem, hogy feltétlenül dínócskákkal és rajzfilmfigurákkal kell körbevennünk. A gyermek mindenre figyel, akkor miért ne lehetne egy-két olyan művészi kép a környezetében, ami már kora gyermekkorától fejleszti a szépérzékét.

Például Monet gyönyörű, sejtelmes színeivel biztosan nem hibázunk, miként egy szívmelengető Sophie Gengembre Anderson festménnyel sem.

      

Az esküvői ajándék ötletek között a festmény másolat az egyik légértékállóbb dolog. Az ifjú párnak nem kell másnap azon gondolkodniuk, hogy mit csináljanak a három kávéfőző automatával vagy az öt kristályvázával. Érdemes egy kis lakásfelmérést végezni, megismerni a lakás színeit és a megajándékozott ízlését.

Utána már könnyű dolgunk van, mert a művészettörténet számtalan csodálatos alkotása közül választhatunk. Biztosan nagy sikert fog aratni egy ilyen személyes és értékes esküvői ajándék.

 


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Esküvői ajándék ötletek