Energetizáló festett képek a falra - Vasarely

Energetizáló festett képek a falra


A festmény egy különös erővel bíró médium. Mégis, milyen képeket tegyünk a falra, hogy a művészeti igény beteljesedése mellett, elérjük a kívánt hatást? Mutatjuk, melyek a legerősebb energetizáló festett képek a falra. Kiemelnénk a magyar származású Victor Vasarely munkáit.

Tudta, hogy itt azonnal megrendelheti legenergikusabb festményeket a falára? Festményrendelés itt

Mi alapján válasszuk a legjobb képet a falra?

Ma már a felfrissülés vágya is szerepet játszik abban, hogyan válasszuk a legjobb képet a falra. Tabletták vagy kávé helyett talán jobb megoldás az, mely hosszú távon és folyamatosan ad erőt. Ilyenek az energiát adó festett képek, festménymásolatok.

Energizáló festett képek a falra

Erőforrások lehetnek otthonunkban, irodánkban a falra akasztott energizáló festett képek. Az emberek többféleképpen nyernek erőt. Érdekes módon épp két ellentétes folyamat révén is lehet: megnyugvással vagy éppen élénkítéssel.

Energetizáló festett képek a falra - Vasarely energiái
Kintről a Nap és a levegő eleme áramlik a szobába, belülről Vasarely energiája tartja lendületben az életteret.

Ezt bizonyítandó két képsorozatot mutatunk be, melyek hatása ugyanaz: energiát adnak. Ezeket a festett képeket olyan falra ajánljuk, melyek nagy, tiszta felülettel rendelkeznek.

Tradicionális és modern meditatív festett képek a falra

Napjaink felfokozott életritmusa különösen megkívánja, hogy otthonunk a béke szigete legyen. Ezt szolgálja, ha meditatív festett képek kerülnek a falra. A hagyományos, klasszikus stílus mellett a modern, esetleg nonfiguratív alkotások is ajánlhatók.

hirdetés

Az energetizáló festett képek témában általánosan elfogadott egy szép tájkép. Aki azonban egyedi stílusra törekszik nézzen körül alaposabban. Úgy kerüljenek képek a falra, hogy azok mondanivalója vagy kivitelezése harmóniát árasszon, vagy éppen elgondolkodtasson, munkára késztesse elménket. Az alábbi két csoport éppen ezt szolgálja.

Buddha képek falra

Örök siker a Buddhát ábrázoló, energizáló festett kép. Mivel végtelen higgadtság, hervadhatatlan mosoly sugárzik róla, már azzal is békéssé válik elménk, ha rápillantunk.

Energetizáló festett képek a falra - Buddha
Bátran a belső harmónia ösvénén: Buddha energiái a falon

Buddha filozófiája szerint energia a belső nyugalomból fakad. Erről nem is kell többet beszélni, lássuk inkább az ellentétet, a mozgás és kavargás adta energiaáramlást.

Vasarely festménymásolatok, mint modern mandala képek a falra

Vasarely a legegyszerűbb mértani formákkal dolgozott: a négyzetek, körök, ellipszisek, háromszögek mégis a mélység és a mozgás illúzióját adták. A szem becsapásának tűnhet, zavarba ejtőnek, mert hirtelen nem tudjuk a tért értelmezni. Vasarely a vonalak elhajlításával hozta létre a domborodás és behorpadás optikai illúzióját. Vagy éppen kavargó csíkokkal, a vonal egyszerű eszközével a dinamizmus érzését teremtette meg.

Ezek a festmények olyan izgalmasak. Úgy tűnik, mintha a felület elhajlott volna. Az az érzésünk, hogy valami megpróbál kitörni vagy éppen visszahúzódni a felszín mögé. Victor Vasarely előzetes méretrajzokat használt műveihez, hatalmas energiával és találékonysággal alkotott, és ez sugárzik műveiről is.

„Szociális művészetről álmodom. Hiszem, hogy az emberben mély vágyódás él a kép iránt” – mondta. Amikor idős korában megkérdezték a művészet jövőjéről, a 79 éves festő így válaszolt: „A jövő absztrakt művészete a szellem teljes egyetemességét célozza meg, technikája a technikai fejlődés általános irányában fog fejlődni.”

Energetizáló festett képek a falra - újra Vasarely
Energetizáló festett képek a falra

Összegzés

Ha aktivitásra vágyunk, olyan festett képek kerüljenek a falra, melyek energiát adnak.

Sok festmény − mint pl. Vasarely munkái − ellentmondásos adatokkal látják el szemünket, a vízszintes és függőleges, a homorú és domború játéka arra kényszerít bennünket, hogy elmében mi is megmozduljunk. Szellemünk kitágul, bővül.

A pillanatnyi helyzettől függően az ember felpörgetheti magát egy erős kávéval vagy lágy zene hallgatásával élénkülhet fel, de ezek hatása hamar megszűnik. Nem vagyunk egyformák, mindenki találja meg a számára kedvező módszert. Egy biztos: hosszú távon az energizáló festett képek a falra a legjobb megoldás.  Jótékony hatással vannak felzaklatott pszichénkre. 


Kajdocsi-Gera Ildikó

Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..