Energetizáló festett képek a falra - Vasarely

Energetizáló festett képek a falra 2


A festmény egy különös erővel bíró médium. Mégis, milyen képeket tegyünk a falra, hogy a művészeti igény beteljesedése mellett, elérjük a kívánt hatást? Mutatjuk, melyek a legerősebb energetizáló festett képek a falra. Kiemelnénk a magyar származású Victor Vasarely munkáit.

Tudta, hogy itt azonnal megrendelheti legenergikusabb festményeket a falára? Festményrendelés itt

Mi alapján válasszuk a legjobb képet a falra?

Ma már a felfrissülés vágya is szerepet játszik abban, hogyan válasszuk a legjobb képet a falra. Férfiaknak is lehet különleges, erőteljességet sugárzó képet választani. Tabletták vagy kávé helyett talán jobb megoldás az, mely hosszú távon és folyamatosan ad erőt. Ilyenek az energiát adó festett képek, festménymásolatok.

Energizáló festett képek a falra

Erőforrások lehetnek otthonunkban, irodánkban a falra akasztott energizáló festett képek. Az emberek többféleképpen nyernek erőt. Érdekes módon épp két ellentétes folyamat révén is lehet: megnyugvással vagy éppen élénkítéssel.

Energetizáló festett képek a falra - Vasarely energiái
Kintről a Nap és a levegő eleme áramlik a szobába, belülről Vasarely energiája tartja lendületben az életteret.

Ezt bizonyítandó két képsorozatot mutatunk be, melyek hatása ugyanaz: energiát adnak. Ezeket a festett képeket olyan falra ajánljuk, melyek nagy, tiszta felülettel rendelkeznek.

Tradicionális és modern meditatív festett képek a falra

Napjaink felfokozott életritmusa különösen megkívánja, hogy otthonunk a béke szigete legyen. Ezt szolgálja, ha meditatív festett képek kerülnek a falra. A hagyományos, klasszikus stílus mellett a modern, esetleg nonfiguratív alkotások is ajánlhatók.

hirdetés

Az energetizáló festett képek témában általánosan elfogadott egy szép tájkép. Aki azonban egyedi stílusra törekszik nézzen körül alaposabban. Úgy kerüljenek képek a falra, hogy azok mondanivalója vagy kivitelezése harmóniát árasszon, vagy éppen elgondolkodtasson, munkára késztesse elménket. Az alábbi két csoport éppen ezt szolgálja.

Buddha képek falra

Örök siker a Buddhát ábrázoló, energizáló festett kép. Mivel végtelen higgadtság, hervadhatatlan mosoly sugárzik róla, már azzal is békéssé válik elménk, ha rápillantunk.

Energetizáló festett képek a falra - Buddha
Bátran a belső harmónia ösvénén: Buddha energiái a falon

Buddha filozófiája szerint energia a belső nyugalomból fakad. Erről nem is kell többet beszélni, lássuk inkább az ellentétet, a mozgás és kavargás adta energiaáramlást.

Vasarely festménymásolatok, mint modern mandala képek a falra

Vasarely a legegyszerűbb mértani formákkal dolgozott: a négyzetek, körök, ellipszisek, háromszögek mégis a mélység és a mozgás illúzióját adták. A szem becsapásának tűnhet, zavarba ejtőnek, mert hirtelen nem tudjuk a tért értelmezni. Vasarely a vonalak elhajlításával hozta létre a domborodás és behorpadás optikai illúzióját. Vagy éppen kavargó csíkokkal, a vonal egyszerű eszközével a dinamizmus érzését teremtette meg.

Ezek a festmények olyan izgalmasak. Úgy tűnik, mintha a felület elhajlott volna. Az az érzésünk, hogy valami megpróbál kitörni vagy éppen visszahúzódni a felszín mögé. Victor Vasarely előzetes méretrajzokat használt műveihez, hatalmas energiával és találékonysággal alkotott, és ez sugárzik műveiről is.

„Szociális művészetről álmodom. Hiszem, hogy az emberben mély vágyódás él a kép iránt” – mondta. Amikor idős korában megkérdezték a művészet jövőjéről, a 79 éves festő így válaszolt: „A jövő absztrakt művészete a szellem teljes egyetemességét célozza meg, technikája a technikai fejlődés általános irányában fog fejlődni.”

Energetizáló festett képek a falra - újra Vasarely
Energetizáló festett képek a falra

Összegzés

Ha aktivitásra vágyunk, olyan festett képek kerüljenek a falra, melyek energiát adnak.

Sok festmény − mint pl. Vasarely munkái − ellentmondásos adatokkal látják el szemünket, a vízszintes és függőleges, a homorú és domború játéka arra kényszerít bennünket, hogy elmében mi is megmozduljunk. Szellemünk kitágul, bővül.

A pillanatnyi helyzettől függően az ember felpörgetheti magát egy erős kávéval vagy lágy zene hallgatásával élénkülhet fel, de ezek hatása hamar megszűnik. Nem vagyunk egyformák, mindenki találja meg a számára kedvező módszert. Egy biztos: hosszú távon az energizáló festett képek a falra a legjobb megoldás.  Jótékony hatással vannak felzaklatott pszichénkre. 


Névjegy: Kajdocsi-Gera Ildikó

Kajdocsi-Gera Ildikó művészeti tanulmányait képző és iparművészeti szakközépiskolában kezdte. Főiskolai évei alatt rajzot, festészetet és a művészettörténet tanult. Gyakran merít inspirációt a régi idők mestereinek alkotásiból. A portrék és életképek festése is közel áll hozzá.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 Gondolat “Energetizáló festett képek a falra

  • Kajdocsi-Gera Ildikó Bejegyzés szerzője

   Kedves Beatrix!

   Köszönjük a megkeresést!
   Kérem írja le a méret elképzelését a festmény kapcsán és ha talál neten olyan ábrázolást, festményt, ami Önnek tetszik küldje el.
   Adunk arra árajánlatot és ha az megfelel Önnek, tovább beszélünk a részletekről.

   Szép napot!
   Üdv.: Kajdocsi-Gera Ildikó