Festmény másolatok készítése


Merje bátran megújítani lakó vagy munkahelyi környezetét! Miért ne teremtené meg egy-egy mesterművel azt a szellemi emelkedettséget otthonában vagy az irodájában, amit egy kiváló remekmű hordoz? Válasszon a legjobb festmény másolatok közül!

Dali vagy éppen Renoir festmény? A minket körülvevő igényes festmények, otthon vagy a munkakörnyezetünkben, erőt adnak a szellemnek, lendületet a tevékenységeinknek, magasabb eszmeiséggel, magasabb minőséggel töltik meg a teret.

Itt bemutatjuk hogyan készülnek a festménymásolatok:

Tekintsen be a festőművészet munkafolyamataiba.


Festmény másolatok eladása: Rendelje meg az ön számára legkedvesebb festményét itt>> Festmény rendelés

Tájékozódjon a megrendelhető festménymásolatok árairól itt>> Festmény árak


A festmény másolatok eladása

A festménymásolatok készítése a festészeti munka érdekes területe.
Sokan azt gondolják, hogy a festmény másolat készítése nem bonyolult feladat. Valójában pedig sokkal nehezebb, mint mindenféle kötöttség nélkül, szabadon megfesteni egy képet.

A festmény másolat megfigyelőképességet, precizitást és pontosságot igényel. Nagyon sok tanulás előzi meg. Például a festési technikák, az ecsetkezelés vagy a színkeverés. Nem véletlen, hogy nagy festők gyakran festménymásolatokat készítettek mestereik műveiről. A régmúlt időkben a tehetséges gyermekeket inasként ajánlották a kor híres festőműhelyeibe.

Így tanultak a híres mesterektől

Eleinte az ecset és a paletta takarítása volt a feladatuk. Közben figyelniük kellett a mestert. Sok tanulás után megengedték nekik egy-egy kicsi részlet megfestését. Ha az inas valóban ígéretes tehetségnek mutatkozott, nagyobb feladatot bíztak rá. A mester stílusát másolva, megismerve idővel egy-egy képrészletet, esetleg alakokat önállóan is megfesthetett.

Gyakori volt, hogy egy híres, keresett festő alkotása a mester egyetlen ecsetvonása nélkül készült el, ő csak szignatúrájával látta el tanítványainak munkáját.

A festmény másolatok készítésének technikája

Egy festmény szemlélésekor a keletkezésének története nem nyilvánvaló számunkra. Nem tudjuk, hogy a festő milyen festéket használt, hány festékrétegen, átfedésen keresztül alakította ki annak a képrészletnek épp azt a középtónusú zöldesszürke árnyalatát. Csak a végeredményt látjuk.

A különféle festményeknél más-más festmény másolási módszert alkalmazunk. Jelen esetben, ennél a Gauguin képnél a legcélravezetőbb módszer, ha képrészletenként elemről-elemre haladunk a festéssel, mintha egy „kifestőkönyvet” töltögetnénk meg színekkel.

A festmény másolta műfajának értéke

A jó festménymásolat rendeltetése, hogy közvetítse azt a misztériumot, ami az eredetiben megszületett. Azt a szellemi minőséget, amit számunkra egy megfizethetetlen kép hordoz, azt a színharmóniát, azt a tökéletes kompozíciót. Színvonalas reprodukcióban kaphatjuk meg, ezáltal többen is részesülhetünk valami magasabb eszmeiségben, valami emelkedettben.

A festménymásolatok készítésének indítéka tehát nem egy tökéletes hamisítvány előállítása anyagi haszon reményében. Sokkal magasabb célja van.

Az igényességre, a minőségre való törekvés nem csak abban rejlik, hogy milyen festményt akasztunk a falra. A nívós dolgok az élet minden területén segítenek bennünket, hogy ne süppedjünk bele a középszerű létbe.
Az alábbi fázisfotókon követhetjük a festménymásolat készítésének lépéseit.

Festmény másolatok készítésének fázisai

Az alábbiakban Gauguin festményének festési munkafázisait láthatjuk.

A festmény másolat készítésének első fázisa: a rajzvászon méretezése és felfeszítése.

1. A festmény másolat készítésének első fázisa: a rajzvászon méretezése és felfeszítése. Amire vigyázni kell az a méretarányosság, valamint, hogy a vászon tökéletesen feszített legyen.

A festmény másolat készítésének első fázisa: a rajzvászon méretezése és felfeszítés. A festmény nagyobb elemeinek felvázolása grafittal.

2. A festmény másolat készítésének második fázisa: a rajzvászon méretezése és felfeszítés. A festmény nagyobb elemeinek felvázolása grafittal. Fontos a festmény arányinak pontos betartása.

3. A festmény másolat készítésének további fázisai: a nagyobb színcsoportok felvázolása.

3. A festmény másolat készítésének további fázisai: a nagyobb színcsoportok felvázolása. A festő

7. Festménymásolatok készítése

7 A festmény részleteinek pontosítása